Powered by Social Innovation – Seminar Community Mapping

Binnenkort geef ik een Powered by Social Innovation-Seminar Community Mapping bij het Midpoint Center for Social Innovation. Hier de uitnodiging:

Seminar Community Mapping

Graag nodigen we je uit voor het seminar ‘Hoe breng je een community in kaart’. Dit seminar wordt gegeven door Aldo de Moor van CommunitySense.

Datum: 13 oktober 2015
Tijd: 15.30 – 17.30u
Locatie: Midpoint Center for Social Innovation (Burgemeester Brokxlaan 8-88 Tilburg)

Hoe breng je een community in kaart; de case van de Tilburgse Stadse Boeren

Communities en netwerken zijn een essentieel onderdeel van de kennismaatschappij. ‘Community mapping’ is een krachtige techniek om de samenhang en samenwerking binnen communities en netwerken in kaart te brengen. CommunitySense heeft een participatieve methodiek ontwikkeld om dergelijke communitykaarten te maken en in te zetten voor het versterken van communities.

De methodiek bestaat uit een visualisatie ‘taal’, een ondersteunende online tool en een proces voor het maken en gebruiken van communitykaarten. In dit seminar staat de case van de Tilburgse Stadse Boeren centraal. In deze case is een eerste versie van de methodiek ontwikkeld en toegepast voor het maken van een overzichtskaart van deze community (http://bit.ly/1L0jusT).

In het seminar worden de geleerde lessen besproken en wordt een demonstratie gegeven van de gebruikte tool, Kumu. Daarna ga je met elkaar in gesprek over hoe community mapping een rol zou kunnen spelen bij het versterken van Social Innovation.

Wil je het verhaal weten achter deze communitykaart? Wil je weten hoe je community mapping in jouw activiteiten succesvol kunt toepassen? Kom dan naar het seminar en meld je aan via info@poweredbysocialinnovation.nl.

Team Powered by Social Innovation

One thought on “Powered by Social Innovation – Seminar Community Mapping”

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: